Segíthetünk?

Több, mint két évvel ezelőtt indítottuk útjára ezt az oldalt azzal a határozott céllal, hogy segíteni fogjuk a kezdő könyvelőket.

Az elképzelésünk az volt, hogy szabályos időközönként írunk blogbejegyzéseket, hogy legyen honnan információt gyűjteni.

Mi történt azóta?

Töretlen hittel írjuk a bejegyzéseket, hiszen ez egy teljesen ingyenes szolgáltatás és ebből következően rengeteg könyvelő számára elérhető. Hisszük, hogy ezzel segítünk a legtöbbet.

Emellett – mert az igény felmerült; akik az elején csatlakoztak, bizonyára emlékeznek -, létrehoztuk a Könyvelőmentor csoportot a facebookon. Ez egy zárt csoport és fantasztikusan működik. Egyre többen vagyunk és a segítség azonnal érkezik. Ráadásul – amire én személy szerint nagyon büszke vagyok – nem küzdünk a más csoportokban (nem csak könyvelői csoportokra gondolok) annyira jellemző öntömjénezéssel és rosszindulattal.

Értelmes, intelligens könyvelők gyűltek itt össze, akik tanulni szeretnének, támogatásra van szükségük vagy éppen segíteni jelentkeztek.

A csoportot itt találod: https://www.facebook.com/groups/konyvelomentor/

Most már kialakult a rendszerünk, két hetente tartunk egy-egy szakmai előadást egy külön facebook csoportban. Ezek az előadások interaktívak, mindig nagyon jó hangulatban telnek. Egy órásra tervezzük őket, közben válaszolunk a felmerült kérdésekre, így előfordul, hogy csúszunk, de egyáltalán nem bánjuk, mindig szuper a csapat!

Az aktuális előadásokat itt találod: http://konyvelomentor.hu/tudasanyagok/

Az előadásokon és a csoportokban egyre többször merült fel az igény a személyes mentorálásra. A kezdő – sőt, a haladó – könyvelőknek szükségük van támogatásra. Szükségük van arra, hogy valakivel meg tudják beszélni a felmerülő problémákat, hogy legyen mellettük valaki, akinek már van tapasztalata, helyén tudja kezelni a dolgokat és segítséget tud nyújtani, ha a munkájukban elakadnak.

Nem mindenki mellett van egy segítőkész főnök vagy kolléga, kollegina.

Sőt! Előfordult már, hogy valakit abban a döntésében segítettünk, hogy ki tudjon lépni egy méltatlan helyzetből, egy mérgező munkahelyről.

Ez egy igen komoly feladat és felelősség, kellett idő, hogy megtervezzük, kialakítsuk, de elkészült és ennek nagyon örülünk.

Lehetőségetek van egy órás szakmai iránymutató konzultációra, ami skype-on történik és leginkább arról szokott szólni, hogy milyen helyzetben vagy most, tehát honnan indulsz; mi a célod és hogyan érheted azt el minél egyszerűbben és gyorsabban. Nem csak szakmai jellegű ez a beszélgetés, mint inkább jellemzően önbizalom erősítő, célkitűző és a helyzetedet tisztázó.

Erről bővebben itt olvashatsz: http://konyvelomentor.hu/szakmai-iranymutato-konzultacio/

Amikre viszont a legbüszkébbek vagyunk, azok a személyes mentorprogramok.

Amellett, hogy ezzel az eszközzel – ami egy nagy gondossággal felépített rendszer – sikerül a lehető legtöbb könyvelőt segítenünk, hiszen online működik és nem kell emiatt az irodánkba jönnie senkinek; megoldást nyújtunk a kezdő könyvelők legnagyobb problémájára, a könyvelői (pláne a könyvelő irodai) gyakorlat megszerzésére.

Úgy döntöttünk, hogy akivel legalább fél évet van alkalmunk együtt dolgozni – nem nekünk dolgozik, hanem a saját munkáját végzi -, annak egy vizsgalap kitöltése után kiállítunk egy igazolást a nálunk megszerzett könyvelő irodai gyakorlatáról.

Ez egyrészt nagyon jól fog mutatni az önéletrajzában, másrészt pedig a „nálunk” töltött idő megalapozza a későbbi önálló munkavégzést.

Ezeken a mentorprogramokon tisztán gyakorlati oktatást végzünk, hiszen erre van szükség, dolgozni ugyanis az iskolában senki nem tanul meg.

A mentorprogramok leírását itt találod: http://konyvelomentor.hu/mentorprogramok/

Kis csoportokkal dolgozunk, maximális figyelmet és azonnali segítséget kap minden mentoráltunk.

Jelentkezz zárt csoportunkba és kísérd figyelemmel a weboldal történéseit is, hiszen folyamatosan igyekszünk újabb és újabb csatornákat kialakítani annak érdekében, hogy megtaláld a pillanatnyi helyzetedhez illőt ahhoz, hogy fejlődni tudj, mert ebben a szakmában a folyamatos fejlődés elengedhetetlen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük